Brüksel’de 9 Mayıs Avrupa Günü kutlanıyor

Avrupa Günü Kutlamaları Brüksel’de Coşkuyla Karşılandı

Bu yıl 75. kez kutlanan Avrupa Günü, Brüksel sakinleri tarafından coşkuyla karşılandı. AB Konseyi, Avrupa Parlamentosu ve AB Komisyonu gibi kurumların önünde uzun kuyruklar oluştu.

AB Komisyonunun Eşitlik, Hazırlıklılık ve Kriz Yönetiminden sorumlu üyesi Hadja Lahbib, etkinliğin açılışını gerçekleştirdi. Ziyaretçiler, Lahbib ile Komisyon binasında fikir alışverişinde bulundu.

Aileleriyle birlikte binaları ziyaret eden çocuklar, kendilerine özel hazırlanan etkinliklerle keyifli anlar yaşarken; kariyer hedefleri olan gençler de AB çalışanlarıyla sohbet ederek bilgi edinme fırsatı buldu.

“TÜRKİYE’DEN AVRUPA’YA MESAJ GÖNDERMEK ÖNEMLİ”

Türkiye’nin AB Daimi Temsilciliği, Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi binasında bir sergi alanı açtı. Ziyaretçilere, Türk kahvesi ve Türk mutfağından lezzetler ikram edildi.

Türkiye’nin AB nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakcı, yaptığı açıklamada, “9 Mayıs Avrupa Günü’nüz kutlu olsun. Brüksel’de 9 Mayıs Avrupa Günü vesilesiyle AB kurumları kapılarını vatandaşlara açtı. Biz de Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesinde Türkiye ile ilgili sergi açtık. Bu sergide Türk mutfağından lezzetler sunuyoruz, Türkiye ile ilgili hediyeler sunuyoruz ve AB üyelik süreciyle ilgili bilgiler veriyoruz.” şeklinde konuştu.

Kaymakcı, 9 Mayıs’ın, Avrupa’nın barış sürecinde önemli bir dönüm noktası olduğunu hatırlatarak, Türkiye’nin AB üyelik sürecinin hızlanması gerektiğini vurguladı.

AB’nin Tarihsel Gelişimi

Fransa Dışişleri Bakanı Robert Schuman’ın 9 Mayıs 1950’de ortaya attığı birleşme fikri, Avrupa’nın ekonomik entegrasyonunun temellerini atmış oldu. Schuman Planı çerçevesinde Federal Almanya, Fransa, İtalya, Hollanda, Belçika ve Lüksemburg, Avrupa Kömür ve Çelik Topluluğu’nu (AKÇT) kurarak savaşın ham maddelerini barış aracı haline getirdi.

AKTÇ, 1957’de Avrupa Ekonomik Topluluğu’na (AET) dönüştü ve bu süreç, Avrupa’nın ekonomik birliğinin gelişimine büyük katkı sağladı. AB’nin bugünkü yapısı ise Maastricht Antlaşması ile oluşturuldu. Şu anda 27 üye ülkeye sahip olan AB, Avrupa kıtasındaki birçok ülkenin adaylık süreçlerini yakından takip etmekte ve genişleme politikasını sürdürmektedir.

Related Posts

Bakan Bayraktar yeni keşfedilen gazın değerini açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar “Göktepe-3 kuyusunda testler neticelendi. Hamdolsun 75 milyar metreküplük, piyasa değeri 30 milyar dolar olan büyük bir rezervi keşfettik.” dedi. Enerji Uzmanı Dr. İzzet Alagöz ise “”Dünyada denizden doğalgaz çıkartan ilk 5 ülke arasına girdik.” ifadesini kullandı.

Bakan Bayraktar’dan Albdülhamid Han’a ziyaret: 4 milyon hanenin ihtiyacı Karadeniz’den

Akdeniz’deki görevini tamamlamasının ardından 2 Ağustos’ta İstanbul Boğazı’ndan geçerek Karadeniz’de faaliyetlerine başlayan Türkiye’nin 7’nci nesil derin deniz sondaj gemisi Abdülhamid Han, Göktepe-3 Kuyusu’ndaki çalışmalarında sona yaklaştı.

Hazine 7 ilde 8 taşınmazı satışa çıkarıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi, aralarında İstanbul, İzmir ve Antalya’nın da bulunduğu 7 ildeki 8 taşınmazı satış yöntemiyle özelleştirecek.

Bankacılık sektörünün mevduatı azaldı

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 9 Mayıs ile biten haftada önceki haftaya göre 19 milyar 284 milyon 192 bin lira azalarak 22 trilyon 582 milyar 264 milyon 75 bin liraya geriledi.

Altın satışında yeni dönem: Tüm kuyumcularda zorunlu olacak

Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Timuçin Sönmez, Türkiye genelinde tüm kuyumcularda barkod sistemine geçmeye hazırlandıklarını duyurdu. Yeni uygulama ile satılacak tüm altınların üzerinde barkod işlemesi yer alacak. Bu yöntemle son yıllarda artış gösteren ‘sahte altın’ vakalarının engellenmesi planlanıyor.

Fabrikaların yüzde 25’i kapandı: Enflasyonla mücadelede sanayiyi kaybediyoruz

Yüksek üretim maliyetleri ile ihracatta darbe alan, iç pazarda yüksek faiz ve yüksek enflasyon kıskacında kalan sanayi sektörü, Türkiye’nin üretimde geri dönüşü zor bir yola girmeye başladığına dikkat çekti. Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Berke İçten, fabrikaların kapatıldığını istihdamın yüzde 25’inin kaybedildiğini, enflasyonla mücadele sürecinde Türkiye’nin en tehlikeli seçeneği seçerek sanayiyi kaybetmeye başladığını aktardı