İşten çıkarmalar öncelikle işletme hizmetleri ve BT alanlarındaki çalışanları etkiledi. Ubisoft, “etkilenen tüm Kanadalı çalışanları” kıdem paketleri ve “kariyer yardımı” ile destekleyeceğini söyledi.
Montreal ofisi, yaklaşık 4.000 kişiyi istihdam eden Ubisoft’un en saygın yan kuruluşu ve en büyük şirket içi geliştirme ekibi olarak kabul ediliyor. Ubisoft Montreal, Assassin’s Creed’den Far Cry ve Rainbow Six Siege’e kadar şirketin büyük serilerinin çoğundan sorumlu.
Ubisoft, yaptığı açıklamada, etkilenen çalışanlara “en büyük şükran ve saygıyı” hissettiğini yazdı ve bu kesintilerin çeşitli üretim ekiplerini kapsamadığını, muhtemelen tüketicilerin oyun gecikmeleri konusunda endişelerini gidereceğini belirtti. Halihazırda işten çıkartılan 98 kişiye ek olarak Ubisoft Montreal, yakın gelecekte daha fazla sayıda işten çıkarma daha öngörüyor.
Ubisoft işten çıkarmalarda durumu fazla abarttı
En son kazanç raporuna göre, Ubisoft geçtiğimiz yıl çeşitli küresel şubelerinden 1000’den fazla kişiyi işten çıkararak işten çıkarma çılgınlığı yaşadı. Bu, arena savaşçısı Project Q gibi bazı oyunların iptal edilmesine yol açtı. Bu işten çıkarmalara rağmen şirket dünya çapında hala 19.000’den fazla kişiyi istihdam ediyor.
Bu, elbette, birden fazla oyun stüdyosunun maliyet düşürücü bir önlem olarak insanları işten çıkardığı daha büyük bir eğilimin parçası. Epic Games, bu yılın başlarında iş gücünü %16 oranında azalttı ve Cyberpunk 2077’nin arkasındaki şirket olan CD Projekt Red, Temmuz ayında 100 çalışanını işten çıkardı.