Katil İsrail Suriye’de Türkiye’nin askeri üs kuracağı Palmira T-4 Hava üssünü neden bombaladı?

Türkiye’nin Palmira Askeri Hava Üssü Konusundaki İsrail Endişesi

İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu, Türkiye’nin Palmira Askeri Hava Üssü’ne yerleşmesinin İsrail’in güvenliği için bir tehdit oluşturduğunu belirtti. Netenyahu’nun bu açıklaması, Türkiye’nin Suriye’deki artan etkisinden duyduğu rahatsızlığı gösteriyor. Palmira Hava Üssü, hem İsrail hem de Türkiye için stratejik bir öneme sahiptir. Türkiye’nin T-4 Hava Üssü’nde konuşlanması, ABD ve İsrail’in bölgedeki faaliyetlerini zayıflatmaktadır. Bu askeri üs, Palmira Kürdistan adı altında 2. İsrail Devletinin denize açılacak Davut Koridorunun tam ortasında yer almaktadır.

Türkiye’nin Palmira T-4 Hava Üssü’nde bulunması, İsrail’in PKK/YPG ile karasal bağlantısını kesme potansiyeline sahiptir. Türkiye, Palmira T-4 Hava Üssü’ne hava savunma sistemleri kurarak Suriye’nin hava sahasını İsrail’e kapatma stratejisini benimsemektedir. İsrail uzmanları, Türk üssünün İran’a karşı saldırı kabiliyetlerini engellemeyeceğini belirtmektedir. Türkiye’nin T-4 Hava Üssü’nü kurması, Suriye’nin farklı noktalarından Türk üssüne lojistik destek sağlayacaktır. Bu hamle, Ankara’nın bölgedeki hakimiyetini güçlendirecektir.

Türkiye’nin Suriye’nin Hava Sahasındaki Rolü

Türkiye’nin, Suriye’nin hava sahasındaki boşluğu kapatma çabaları devam etmektedir. S400, yerli ve milli Hisar A ve HisarQ savunma sistemleri bölgeye sevk edilmiştir. Ayrıca, Çelik Kubbe’nin bölgeye gönderilmesi durumunda, hava sahasının kontrolü Türkiye’ye geçecektir.

İsrail’in en korktuğu hava savunma sistemlerinin İHA ve SİHA’lar olduğu bilinmektedir. Humus T-4 askeri üssü, İran ve Rusya’nın da kullandığı bir askeri üs olup stratejik bir konuma sahiptir. İsrail’in bu bölgedeki faaliyetleri, Türkiye’yi rahatsız etmektedir. Nagel Raporu, Türkiye ile İsrail orduları arasındaki potansiyel karşılaşma durumunda alınması gereken tedbirleri ele almaktadır.

Related Posts

Tapu sahipleri dikkat: Noter işlemlerinde yeni dönem başlıyor!

Noter belgelerinde sahte mühür kullanımı dolandırıcılık vakalarını artırdı. Bu durum Adalet Bakanlığı’nı yeni güvenlik önlemleri almaya yöneltti.

Kredi notu şoku küresel piyasaları sarstı: Dolar düştü Wall Street ve Asya borsaları geriledi

Moody’s’in ABD’nin kredi notunu düşürmesi ve ticaret politikalarında artan belirsizlik, Wall Street vadeli işlemlerinden Asya borsalarına kadar küresel piyasalarda satış dalgası yarattı. Dolar zayıflarken, borsalarda gerileme görüldü.

Bakan Bayraktar yeni keşfedilen gazın değerini açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar “Göktepe-3 kuyusunda testler neticelendi. Hamdolsun 75 milyar metreküplük, piyasa değeri 30 milyar dolar olan büyük bir rezervi keşfettik.” dedi. Enerji Uzmanı Dr. İzzet Alagöz ise “”Dünyada denizden doğalgaz çıkartan ilk 5 ülke arasına girdik.” ifadesini kullandı.

Bakan Bayraktar’dan Albdülhamid Han’a ziyaret: 4 milyon hanenin ihtiyacı Karadeniz’den

Akdeniz’deki görevini tamamlamasının ardından 2 Ağustos’ta İstanbul Boğazı’ndan geçerek Karadeniz’de faaliyetlerine başlayan Türkiye’nin 7’nci nesil derin deniz sondaj gemisi Abdülhamid Han, Göktepe-3 Kuyusu’ndaki çalışmalarında sona yaklaştı.

Hazine 7 ilde 8 taşınmazı satışa çıkarıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi, aralarında İstanbul, İzmir ve Antalya’nın da bulunduğu 7 ildeki 8 taşınmazı satış yöntemiyle özelleştirecek.

Bankacılık sektörünün mevduatı azaldı

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 9 Mayıs ile biten haftada önceki haftaya göre 19 milyar 284 milyon 192 bin lira azalarak 22 trilyon 582 milyar 264 milyon 75 bin liraya geriledi.