Beyin-bilgisayar arayüzü teknolojisi ilk kez bir insana yerleştirildi

Paradromics adlı nöroteknoloji girişimi, bir insana beyin-bilgisayar arayüzü yerleştirmeyi başaran ilk şirket olduğunu duyurdu. Hastanın beynine sadece 20 dakika için yerleştirilen cihaz, güvenli bir şekilde çıkarıldı. Bu başarılı operasyon, insan beynine cihazların güvenle yerleştirilebileceğini kanıtladı.

Klinik denemeler devam ediyor

Kronik hastalıkları olan veya bazı yeteneklerini kaybetmiş insanların yaşam kalitelerini artırmak amacıyla beyne çip yerleştirme çalışmaları sürdürülüyor. Bu alandaki en önde gelen girişimlerden biri olan Neuralink daha önce başarılı sonuçlar elde etmişti.

Yaklaşık 10 yıl önce kurulan Paradromics, son operasyonun detaylarını paylaştı. Michigan Üniversitesi’nde epilepsi tedavisi gören bir hastaya uygulanan cerrahi işlemle beyne yerleştirilen cihaz, sinirsel aktiviteyi başarıyla kaydetti.

Paradromics, ilerleyen aylarda teknolojinin insan vücudunda uzun vadeli güvenliğini ve kullanımını araştırmak için bir klinik deney başlatmayı planlıyor.

Paradromics’un kurucusu ve CEO’su Matt Angle, CNBC’ye verdiği röportajda şunları dile getirdi: “Koyunlar üzerinde gerçekleştirdiğimiz denemeler, cihazımızın verimliliği ve dayanıklılığı konusunda en iyisi olduğunu kanıtladı. Şimdi insanlarla uyumunu da gösterdik. Bu oldukça heyecan verici ve gelecek klinik denememiz için heyecanlanmamıza neden oluyor.”

Related Posts

BMW, Mercedes ve VW’den ortak hamle: Çinli rakipler için oyun değişiyor!

Yıllarca birbirlerine rakip oldular. Şimdi aynı masadalar… BMW, Mercedes ve Volkswagen, Çinli üreticilere karşı beklenmedik bir yazılım ittifakı kurdu.

Turkcell’den yapay zeka adımı!

Panelde değerlendirmelerini aktaran Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç yapay zeka ve büyük veri temelli teknolojilerin artık sadece birer araç değil, dijital çağın yeni paradigmaları olduğunu belirterek, yapay zekânın yalnızca algoritmalarla …

Milli motosikletçi Deniz Öncü Moto2 Hollanda yarışını tamamlayamadı

Motosiklet sürücüsü Deniz Öncü, Moto2 Dünya Şampiyonası’nın Hollanda’da düzenlenen 10. ayağını tamamlayamadı. Drenthe bölgesindeki 4,5 kilometrelik TT Assen Pisti’ndeki yarış, 22 tur üzerinden yapıldı.

Teknoloji doğayı kurtarabilir mi? Robot arılar sahnede

Dünya genelinde arı popülasyonlarının dramatik şekilde azalması, tarımsal üretimi tehdit ederken, bilim dünyası bu krize yenilikçi bir çözümle yanıt veriyor: Robot arılar. Polenleme süreçlerini taklit edebilen bu minyatür teknolojik harikalar …

Otomotiv pazarına geçen yıl giren Xiaomi ikinci elektrikli aracını tanıttı

Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, ikinci elektrikli aracını tanıttı.

Mükemmel dalganın formülü nedir?

Bir sörfçüye ya da bilim insanına sorarsanız, bu mükemmelliğin hem zor bulunduğunu hem de her yerde olduğunu görebilirsiniz.